Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2022

Судитимуть ще одного житомирянина за колабораційну діяльність: виправдовував військові злочини окупантів та бомбування будинків на Житомирщині

Прокурори Житомирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно житомирянина за фактом скоєння публічного заперечення  здійснення збройної агресії проти України та публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань (ч. 1 ст. 111-1 КК України).
Слідство встановило, що чоловік у травні цього року, перебуваючи у торговельному центрі міста Житомира, публічно заявляв присутнім, що схвалює «спеціальну військову операцію», яка спрямована на допомогу українському народу у «відстоюванні своїх конституційних прав».
Підозрюваний зневажливо висловлювався про українських військових, стверджував, що вони підтримують «нацистський режим».
Фігурант справи виправдовував російських окупантів, вчинені ними воєнні злочини та обстріли і руйнування будинків мирних жителів і об’єктів цивільної інфраструктури на території Житомирщини та в Україні.
Протиправну колабораційну діяльність викрито за процесуального керівництва окружної прокуратури Управлінням СБ України в області та Житомирським райуправлінням поліції, яке проводило досудове розслідування.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1520