Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2022

Під варту взяли 19-річну киянку, підозрювану у збуті психотропних речовин, прекурсорів і вибухівки

У п’ятницю, 17 червня, за участі прокурора Житомирської обласної прокуратури розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу особі, підозрюваній у незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин і прекурсорів в особливо великих розмірах, а також незаконному збуті вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України).
Прокурор у суді наполягав на триманні під вартою, обґрунтовуючи тим, що особа скоїла тяжкі злочини. Корольовський районний суд міста Житомира врахував думку прокурора та застосував підозрюваній тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення грошової застави на суму понад 220 тис. грн.
Як уже повідомлялося, 19-річну жительку Києва викрили 15.06.2022 у Житомирі, увечері, у той момент, коли вона повторного збувала наркотичні засоби і вибухові пристрої. Ще один факт збуту наркосировини був задокументований правоохоронцями у січні цього року. Тоді ж було вилучено майже один кілограм прекурсорів та 165 г амфетаміну. 
16.06.2022 фігурантці справи повідомили про підозру.
Наразі триває досудове слідство, призначені відповідні експертизи.
«Наркооборудки» столичної кур’єрки викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, співробітниками Управління СБ України в області та СВ Головного управління Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1647