Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2022

Житомирщина: прокуратура повернула громаді ще майже 420 га землі вартістю 88 млн грн

Органи прокуратури Житомирщини продовжують принципово реагувати на порушення у сфері землекористування та вживати представницьких заходів щодо їх усунення.
Як нещодавно повідомлялося, прокурори довели у суді неправомірність надання в оренду понад 90 га сільгоспугідь у Новоград-Волинському районі, які, за рішенням суду, повернуті територіальній громаді.
Днями, за результатом розгляду позову Новоград-Волинської окружної прокуратури, Господарський суд Житомирської області виніс ще одне рішення про визнання недійсним договору оренди 419 га землі та зобов’язав орендаря повернути спірні землі громаді.
Йдеться про неправомірне надання в оренду приватному товариству значного масиву земель сільськогосподарського призначення, вартістю 88 млн грн, що на території Лебедівської сільської ради, яка тепер входить до Брониківської територіальної громади.
7 земельних ділянок декілька років тому було надано товариству у користування відповідно до розпорядження Новоград-Волинської райдержадміністрації як невитребувані земельні частки (паї).
Однак прокурори встановили, що в оренду надано землі державної  власності. За таких обставин, розпоряджатися ними на той час мало право Головне Управління Держгеокадастру у Житомирській області. Крім цього, встановлено й інші порушення, зокрема, передача землі поза аукціоном.
І цього разу Господарський суд Житомирської області визнав позовні вимоги прокурора обґрунтованими, зобов’язавши орендаря повернути землі з незаконного користування.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 777