Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2022

Скид неочищених стоків у р. Гнилоп’ять – прокуратурою через суд стягнуто з підприємства понад пів мільйона гривень заподіяної довкіллю шкоди

Позов Бердичівської окружної прокуратури про стягнення з товариства шкоди, заподіяної довкіллю скидами зворотних вод у річку, Господарським судом Житомирської області розглянуто та цілком задоволено.
Як ми повідомляли раніше, вимоги Водного кодексу України та умови договору порушило місцеве товариство, яке займається очищенням зворотних вод у місті Бердичеві.
Зокрема, підприємство скидало стічні води, які надходили від житлових будинків, лікарень, навчальних закладів та промислової зони міста, безпосередньо у річку Гнилоп’ять, що протікає, зокрема, на території Швайківської територіальної громади Бердичівського району.
Екологами встановлено, що такі води містили перевищені норми небезпечних хімічних елементів, а саме, майже вдвічі - вміст аміаку, у півтора рази – інших шкідливих речовин.
Загалом протягом січня-вересня минулого року недобросовісним відповідачем заподіяно навколишньому природному середовищу шкоди на понад 570 тис. грн.
За втручання окружної прокуратури суд зобов’язав товариство сплатити на користь громади зазначену суму у повному обсязі.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1476