Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2022

Закатати у землю азовців, зрівняти із землею українські військові позиції – на Житомирщині путініст схвалював рашистську агресію та заклики до геноциду

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, у яких містяться виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, представників збройних формувань рф, розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до агресивної війни та матеріалів, які містять публічні заклики до геноциду (ч. 2 ст. 436-2, с. 436 та ч. 2 ст. 442 КК України).
Слідством установлено, що у скоєнні злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку підозрюється житель Житомирського району.
Активною пропагандою проросійських наративів підозрюваний займався на власному акаунті у забороненій в Україні соцмережі. Так, у березні цього року, після широкомасштабного збройного вторгнення рф, він систематично поширював та схвалював тексти із закликами зрівняти із землею українські військові позиції, щоб жоден полонений не залишився живим. Путініст на своєму акаунті розміщував звернення-прохання до російських солдатів «закатати остаточно у землю всіх азовців та інших», зневажливі висловлювання про українських військових та керівників держави, натомість - прославляння,  глорифікацію ворогів.
 Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить Управління СБ України в області.
Санкція суворішої, статті 436-2, ч. 2 передбачає покарання - обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1118