Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2022

«Нагріли руки» на утепленні ліцею на майже 1,5 млн грн бюджетних коштів - на Житомирщині судитимуть трьох посадовців

Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох посадових осіб за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) та директора товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем,
в особливо великих розмірах та у службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, зловживання з бюджетними коштами скоєно під час реконструкції Новоборівського ліцею Хорошівської ОТГ. Приватне товариство, зобов’язавшись виконати утеплення фасаду навчального закладу, не дотрималося умов укладеного договору. Зокрема, директор підприємства-підрядника, звітуючи про використання бюджетних коштів, відобразив в офіційних документах недостовірні відомості щодо обсягів витрачених будівельних матеріалів та вартості робіт.
Інженер з технічного нагляду, який був наділений органом місцевого самоврядування повноваженнями щодо здійснення технічного нагляду під час реконструкції приміщення, не перевірив правдивість внесених до актів відомостей. 
Службову недбалість проявив і колишній посадовець підрозділу обласної держадміністрації, який, виступаючи замовником робіт, погодив офіційні документи з недостовірними відомостями.
Унаслідок цього підряднику з бюджету зайво перераховано майже 1,5 млн грн.
З метою відшкодування заподіяних збитків до суду заявлено позов про стягнення з обвинувачених зазначеної суми у повному обсязі.
Наразі накладено арешт на майно директора товариства, а саме, дачний будинок, земельну ділянку під ним та автомобіль Opel Vectra загальною вартістю
1,7 млн грн.
Злочин викрито за процесуального керівництва обласної прокуратури спільно з Управлінням СБУ в області та Головним управлінням Нацполіції, яке проводило досудове розслідування.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 998