Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2022

Незаконне переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України – у Житомирі місцевому жителю повідомили про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, злочин щодо недоторканності державного кордону у вересні цього року скоїв 47-річний житомирянин, який займається пасажирськими перевезеннями.
Діючи з мотивів власного збагачення та знаючи щодо обмеження виїзду за кордон чоловіків призовного віку на період воєнного стану, підозрюваний підшукував таких серед пасажирів та пропонував їм виготовлення пакету  документів, з якими можна безперешкодно виїхати з України для уникнення призову до ЗСУ.
Установлено, що за 1 тис. доларів США фігурант провадження, через свого близького родича, причетного до відомого у місті благодійного фонду, виготовляв документи, які надавали право призовнику перетнути державний кордон нібито для перевезення до України благодійної допомоги. Кримінальний задум здійснював у два етапи: зустрічався з клієнтом, брав у нього паспорт, посвідчення з персональними даними і гроші, а вже через декілька днів віддавав виготовлені документи.
Так, 08.11.2022, у центрі міста, ділка затримали «на гарячому», відразу після передачі чоловіку виготовлених на його ім’я документів.
Під час обшуку в автомобілі та за місцем проживання підозрюваного вилучено 500 доларів США, 28 тис. грн та підготовлений пакет документів на ім’я клієнта.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Викрито злочин за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, Управлінням СБ України в області та Житомирським райуправлінням поліції.
Досудове розслідування триває, встановлюється причетність до кримінального правопорушення інших осіб.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1585