Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

У Житомирі підозрюваного у переправленні призовників через державний кордон України взяли під варту

За участі прокурорів Житомирської окружної прокуратури 10.11.2022 розглянуто клопотання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваному у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
За результатом розгляду, ухвалою Богунського районного суду міста Житомира особу поміщено під варту строком на 60 діб з правом внесення грошової застави на суму понад 198 тис. грн.
Як уже повідомлялося, 47-річного житомирянина затримано 08.11.2022 у центрі міста. Підозрюваний за відповідну плату виготовляв для призовників документи, на підставі яких вони, всупереч забороні, могли у період воєнного стану безперешкодно перетинати державний кордон України.
Під час обшуку в автомобілі та за місцем проживання підозрюваного вилучено гроші та документи, які підтверджують його протиправну діяльність.
Злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, Управлінням СБ України в області та Житомирським райуправлінням поліції, яке проводить досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 295