Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

Заподіяння довкіллю збитків на майже 775 тис. грн – на Житомирщині директору приватного підприємства повідомили про підозру (ФОТО)

   За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури, за наявності достатніх доказів, директору підприємства повідомили про підозру у забрудненні земель  речовинами і відходами, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 239 КК України).  
   Слідством установлено, що директор приватного підприємства, яке займається виробництвом молочної продукції, тривалий час, протягом  грудня 2017 - серпня 2022 років надавав підлеглим незаконні вказівки щодо вивезення та скидання виробничих відходів у недозволених місцях.
   Зокрема, у порушення спеціальних дозвільних правил, відходи від молочної продукції систематично скидалися безпосередньо у відкритий ґрунт на околиці села Березівської сільської ради Житомирського району.
   За висновками експертів, унаслідок цього на земельній ділянці площею 8,2 га утворилися цілі водойми з відходів, які містять шкідливі хімічні речовини, що проникають у ґрунтові води та створюють небезпеку.
   Протиправними діями довкіллю заподіяно збитків на загальну суму майже 775 тис. грн.
   Наразі триває досудове розслідування, яке проводить відділ поліції № 1 Житомирського райуправління поліції.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2207