Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2022

Під варту без права внесення грошової застави - прокуратура Житомирщини в апеляційній інстанції відстояла суворіший запобіжний захід підозрюваному у розбійному нападі та заволодінні 1,6 млн грн

За апеляційною скаргою прокурорів Житомирської обласної  прокуратури скасовано ухвалу суду першої інстанції щодо обрання запобіжного заходу у виді нічного домашнього арешту підозрюваному у розбійному нападі, поєднаному із насильством та заволодінні майном в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України).
Натомість Житомирський апеляційний суд постановив нову ухвалу – про взяття особи під варту строком на 60 діб без права внесення грошової застави.
Як повідомлялося раніше, 31-річний житель Хмельниччини разом зі своїми спільниками, дотримуючись конспіративних заходів (маски, спеціально придбане авто та декілька комплектів номерних знаків), та скоїли у січні 2021 року, з метою пограбування, розбійний напад на жителя Рівненської області.
Вони вистежили потерпілого вдень, коли той із значною сумою грошей повертався додому та зупинився на трасі поблизу с. Климентіївка Баранівської ОТГ, щоб перевірити справність авто. Тоді напали на чоловіка, заподіяли сильних ударів, забрали сумку, у якій знаходилося понад 1,6 млн грн у різних національних валютах та залишили місце злочину.
03.11.2022 фігуранту провадження повідомлено про підозру.
З огляду на тяжкість скоєного злочину, прокурори наполягали на триманні підозрюваного під вартою. Однак суд першої інстанції обрав особі нічний домашній арешт. Не погодившись з таким рішенням, прокурори оскаржили його в апеляційній інстанції, яка підтримала позицію прокуратури.
Злочин розкрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури спільно з Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 859