Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2022

У Житомирі двоповерхове приміщення навчального закладу вартістю 11,7 млн грн незаконно передали в оренду – прокуратура вимагає повернути державі

Ювенальними прокурорами Житомирської окружної прокуратури, в інтересах держави, заявлено позов про визнання недійсним договору оренди приміщення площею понад 470 м2 та зобов’язання повернути його.
Йдеться про те, що у березні 2021 року Регіональне відділення Фонду держмайна України по Рівненській та Житомирській областях уклало з  місцевим сільськогосподарським товариством договір про оренду  приміщення, що перебуває на балансі державного навчального закладу.
За умовами договору, двоповерхова будівля вартістю 11,7 млн грн, що належить Міністерству освіти і науки України, надана приватному товариству в оренду на 5 років. Однак при цьому не зазначено, що майно  використовуватиметься за освітнім призначенням.
Такий правочин суперечить Закону України «Про освіту», який передбачає оренду приміщень державних і комунальних закладів лише з метою надання послуг, пов’язаних з навчальним процесом або обслуговуванням його учасників.
Наразі Господарським судом Житомирської області у справі відкрито провадження.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 914