Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

У Коростенському районі припинено незаконний видобуток бурштину – підозрюється група місцевих мешканців (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Коростенської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, групі місцевих жителів повідомлено про підозру у незаконному видобуванні бурштину (ч. 1 ст. 240-1 КК України).
Слідством установлено, що п’ятеро місцевих жителів 1991-2000 років народження, за попередньою змовою, з корисливих мотивів, без ліцензії на користування надрами та будь-яких інших дозвільних документів, самовільно видобували корисну копалину загальнодержавного значення.
Так, 11.11.2022 нелегальні старателі, прибувши на власному транспорті на територію місцевого лісництва, що біля с. Шебедиха Коростенського району, за допомогою водяної мотопомпи, шляхом гідророзмиву ґрунту видобували каміння бурштину-сирцю.
Правоохоронці застали нелегальних старателів на місці злочину та припинили незаконний видобуток. Також вилучено незаконно здобутий дорогоцінний камінь, водяну мотопомпу, пожежні рукави та інший допоміжний інвентар. На вилучене майно накладено арешт.
Злочин викрито за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури, відділенням № 2 Коростенського райуправління поліції, яке проводить досудове розслідування.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 826