Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

Прокуратура Житомирщини через суд стягнула на користь територіальної громади понад 720 тис. грн збитків, спричинених масовими вирубками лісу

За позовом Коростенської окружної прокуратури Господарський суд Житомирської області стягнув з ДП «Олевське лісове господарство» 720 тис. грн шкоди, заподіяної незаконними порубками дерев на території Олевської територіальної громади.
Прокурори у суді довели, що постійний лісокористувач – державне підприємство – не забезпечило охорону і збереження лісових насаджень на  підвідомчих ділянках, що у межах Олевської територіальної громади Коростенського району. Так, протягом 2019-2020 років на території декількох лісництв незаконно вирубано понад 170 дерев породи дуб, сосна, вільха та береза.
Екологами встановлено, що унаслідок цього довкіллю та інтересам територіальної громади заподіяно шкоди на понад 720 тис. грн. Оскільки лісокористувач не відшкодував збитки добровільно, зазначену суму стягнуто примусово.
Також за безхазяйне ставлення до лісу 10 посадових осіб, серед яких майстри лісу, лісники та їх помічники, притягнуто до адміністративної відповідальності.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 685