Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2022

Невиплата дітям-сиротам грошової допомоги - Бердичівська окружна прокуратура звернулася до суду

Бердичівською окружною прокуратурою заявлено до суду позов про визнання протиправною бездіяльність відділу освіти Ружинської селищної ради та зобов’язання нарахувати і виплатити випускникам загальноосвітніх шкіл, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, передбаченої законом одноразової грошової допомоги.
Прокурори встановили неналежне виконання відділом освіти Ружинської селищної ради Бердичівського району вимог ч. 7 ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо виплати грошової допомоги.
Унаслідок цього п’ять випускників місцевих загальноосвітніх навчальних закладів не отримали допомоги на загальну суму майже 72 тис. грн (кожний – у розмірі не менше шести прожиткових мінімумів).
Фактично бездіяльність структурного підрозділу органу місцевого самоврядування призвела до порушення майнових прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Наразі Житомирським окружним судом у справі відкрито провадження та розпочато розгляд позову.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2194