Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2022

Напад на мирного жителя Київщини, пограбування та погрози вбивством – командиру танка збройних сил російської федерації повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством фактів, військовослужбовцю збройних сил російської федерації заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, а саме, у жорстокому поводженні з цивільним населенням, нападі на цивільний об’єкт, незаконному затриманні та позбавленні волі, погрозах вбивством і пограбуванні цивільної особи (ч. 1 ст. 438 КК України).
Розслідуванням установлено, що злочин скоїв 31-річний уродженець бурятії, командир танка військової частини, який у лютому 2022 року у складі збройних сил рф брав участь в окупації території Макарівського району на Київщині.
 Зазнавши вогневого ураження Збройними Силами України та переховуючись у лісі, рашист, у пошуках безпечного виходу до російських військових формувань, 02.03.2022 здійснив напад на приватне товариство та незаконно затримав і позбавив волі працівника.
Погрожуючи потерпілому вогнепальною зброєю та вбивством (неодноразово наводив автомат на чоловіка), пограбував його (забрав телефон, годинник) та примусив показати безпечну дорогу до с. Копилів Макарівського району, де, на його думку, мав перебувати підрозділ збройних сил рф. Однак потерпілому вдалося втекти ще по дорозі до села.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводить слідчий відділ Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу співробітників контррозвідки Управління СБУ в області та відділу міграційної поліції ГУНП в Житомирській області.
За скоєні злочини передбачене покарання - позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1429