Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2023

Прокуратура Житомирщини повернула через суд Звягельській територіальній громаді земельну ділянку вартістю понад 8 млн грн

Органи прокуратури Житомирщини вкотре відстояли у суді інтереси територіальної громади у сфері землекористування.
Цього разу за позовом прокурорів Новоград-Волинської окружної прокуратури зобов’язано приватне товариство повернути Звягельській міській раді земельну ділянку комунальної власності площею 0,8 га, розташовану на околиці міста.
Історія правопорушення розпочалася із незаконного рішення сесії Новоград-Волинської міськради (жовтень 2019 року), про обмін комплексу будівель закинутого консервного заводу, що перебувала у приватній власності місцевого товариства, на земельну ділянку комунальної власності Новоград-Волинської міськради площею 0,8 га.
Однак прокурори встановили, що такий обмін не є рівноцінним по вартості об’єктів. Зокрема, приміщення недіючого заводу (власне руїни) оцінені на суму одна гривня, у той час, коли вартість земельної ділянки відповідно до оцінки Фонду держмайна України – понад 8 млн грн.
З метою захисту інтересів держави в особі Новоград-Волинської міськради, окружна прокуратура заявила позов про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору та відновлення становища, яке існувало до його укладення. Усі позовні вимоги Господарським судом Житомирської області задоволено в повному обсязі.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1137