Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

Амфетамін та PVP збували кілограмами - на Житомирщині судитимуть двох наркокур’єрів, які налагодили потужний канал збуту психотропних речовин (ФОТО)

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом незаконного придбання, перевезення і зберігання з метою збуту, також незаконного збуту психотропних речовин в особливо великому розмірі, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 2,3 ст. 307 КК України).
За даними слідства, потужний канал купівлі та збуту психотропних речовин налагодили раніше судима 22-річна жителька Києва та її співмешканець, 27-річний іноземець. Наркоділки купували «товар» великими партіями – понад кілограмовими, вдома фасували його у зіп-пакети та відправляли поштою у звичайних картонних коробках. Дотримувалися конспірації: посилки відправляли під вигаданим іменем.
«Партнерів» по кримінальному бізнесу викрили 18.06.2022, поблизу стаціонарного посту с. Кочерів, на трасі Київ-Чоп. Правоохоронці зупинили автомобіль марки Mercedes-Benz під керуванням дівчини, який «летів» зі значним перевищенням дозволеної швидкості.
У салоні та багажнику автомобіля виявили понад один кілограм психотропної речовини - амфетаміну. Як показали медичні дослідження, водійка та її пасажир –  іноземець, власник автомобіля, перебували у стані наркотичного сп’яніння.
Під час обшуків за місцем проживання та в м. Андрушівці (місце прописки обвинуваченої) вилучено психотропні речовини, пакувальний матеріал, ваги та інші засоби вчинення злочину.
За висновками експертиз, загалом у наркокур’єрів вилучено 2 кг 637 г психотропних речовин, з яких майже 1 кг 300 г – особливо небезпечної речовини PVP.
Наразі обоє фігуранти провадження перебувають під вартою. Також накладено арешт на майно обвинувачених, а саме, житловий будинок, дві земельні ділянки та два легкових автомобілі.
Викрито та блоковано потужний канал збуту психотропних речовин за процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури та  оперативного супроводу Управління карного розшуку, слідчими СУ Головного управління Нацполіції в області, які проводили досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1557