Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2023

Забруднення відходами виробництва молокопродукції понад 8 га землі - у Житомирському районі судитимуть директора приватного підприємства (ФОТО)

Прокурори Житомирської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактами забруднення земель  речовинами і відходами, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки, а також зловживання повноваженнями, з метою одержання неправомірної вигоди всупереч інтересам юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 239, ч. 2 ст. 364-1 КК України).  
Як повідомлялося раніше, директор приватного товариства, яке займається переробленням молока та виготовленням масла і сиру, з метою економії матеріальних ресурсів, систематично надавав працівникам незаконні усні вказівки щодо вивезення відходів виробництва.
Так, понад 4,5 роки, у порушення спеціальних дозвільних правил та норм чинного законодавства, відходи вивозили та скидали у відкритий ґрунт, не захищений протифільтраційними конструкціями. Унаслідок цього неподалік села Березівської сільської ради Житомирського району забруднено понад 8 га землі шкідливими хімічними речовинами (амоній, сульфати, фосфор, хлориди).
За висновками експертиз, обвинувачений заподіяв довкіллю збитків  на майже 775 тис. грн.
Наразі прокурором заявлено до суду позов про стягнення з фігуранта провадження усієї суми завданої шкоди на користь володільця землі – органу місцевого самоврядування.
Також накладено арешт на майно обвинуваченого – цех з обробки молока площею понад 300 м2.
Досудове розслідування проводив відділ поліції № 1 Житомирського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 835