Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

У Житомирі судитимуть ділка, який за одну тисячу доларів США «вирішив» питання з поверненням арештованого транспорту

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
Слідством установлено, що 49-річний мешканець Житомирського району, дізнавшись, що чоловік із сусіднього села хоче повернути свій транспортний засіб, арештований разом із деревиною, яку він перевозив, запропонував йому «вирішити» питання.
Зустрівшись із ним, обвинувачений сказав, що за повернення трактора із причепом та закриття кримінального провадження, у межах якого накладено арешт на транспорт, необхідно сплатити 1 000 доларів США, які він нібито має передати правоохоронцям, хоча гроші нікому не збирався передавати.
І хоча власнику насправді повернули транспорт під розписку, обвинувачений продовжив вимагати у нього обумовлену суму нібито за своє «сприяння», яку врешті-решт отримав. Під час обшуку 13.09.2022 за місцем проживання фігуранта справи було виявлено та вилучено отриману ним неправомірну вигоду.
Досудове розслідування проводило слідче управління Головного управління Нацполіції в області.
Санкцією зазначеної статті передбачене покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 617