Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2023

Самовільним зайняттям 268 га землі водного фонду державі заподіяно шкоди на понад 570 тис. грн – ексдиректору товариства вручили підозру

За процесуального керівництва прокурорів Коростишівської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, керівнику товариства повідомили про підозру у самовільному зайнятті земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю (ч.1 ст. 197-1 КК України).
Слідство встановило, що підозрюваний скоїв злочин у 2019 році, перебуваючи на посаді керівника приватного товариства, яке займається риборозведенням.
Зокрема, отримавши дозвіл на спеціальне використання частини водних біоресурсів  Карабачинського водосховища, що у Брусилівському (на той час) районі, підозрюваний, з метою отримання прибутку, організував вирощування риби різних видів (карась, короп, товстолобик).
Однак, використовував водосховище, всупереч вимогам Земельного кодексу України, не маючи відповідного рішення  органу державної влади чи місцевого самоврядування про передачу водойми та значної площі землі під нею у користування.
Фактично експосадовець самовільно зайняв 268 га землі, що під водосховищем, яке використовував для рибогосподарської діяльності у комерційних цілях. 
Унаслідок цього державі заподіяно майнової шкоди на понад 570 тис. грн.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1537