Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2023

Під варту – замість грошової застави – за принциповості прокуратури Житомирщини підозрюваному у розбійному нападі та заволодінні 1,6 млн грн вкотре обрали суворіший запобіжний захід

Апеляційну скаргу прокурорів Житомирської обласної прокуратури на  ухвалу суду першої інстанції щодо взяття під варту з правом внесення грошової застави підозрюваного у розбійному нападі, поєднаному з насильством та заволодінні майном в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України), задоволено.
Житомирський апеляційний суд 16.01.2023 скасував рішення Корольовського районного суду у частині права внесення грошової застави на суму майже 250 тис. грн та ухвалив нове – застосувати до підозрюваного безальтернативне тримання під вартою строком на 60 діб.
Нагадаємо, у січні 2021 року, вдень, на трасі поблизу с. Климентіївка Баранівської ОТГ, 31-річний житель Хмельниччини разом із своїми спільниками напали на водія, завдали йому сильних ударів, заволоділи документами та значною сумою - понад 1,6 млн грн – і зникли. Проте невдовзі правоохоронці затримали нападника та 03.11.2022 повідомили про підозру.
З огляду на скоєння особливо тяжкого злочину, прокурори наполягали на обранні зловмиснику тримання під вартою. Оскільки суд першої інстанції визначив нічний домашній арешт, таке рішення оскаржено до Житомирського апеляційного суду, який постановив нову ухвалу – про взяття особи під варту без внесення грошової застави.
Вже під час розгляду клопотання про продовження підозрюваному запобіжного заходу Корольовський районний суд міста Житомира прийняв рішення – помістити під варту з правом внесення грошової застави на суму майже 250 тис. грн, яким підозрюваний скористався та вийшов з-під варти.
Прокурори, дотримуючись у ході процесуального керівництва послідовності і принциповості, вкотре оскаржили необґрунтоване рішення суду першої інстанції та знову домоглися взяття підозрюваного під варту.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводить Головне управління Нацполіції в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 643