Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2023

Судитимуть групу нелегальних старателів, які варварським способом незаконно видобували бурштин у Коростенському районі (ФОТО)

   
    Прокурори Коростенської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно п’яти місцевих жителів за фактом незаконного видобування бурштину (ч. 1 ст. 240-1 КК України).
    Як повідомлялося раніше, група місцевих жителів, у грудні минулого року, з метою нелегального підзаробітку, незаконно, без належних дозволів, самовільно видобувала бурштин.
    Територією для видобутку обрали узлісся, що неподалік с. Шебедиха Білокоровицької ОТГ Коростенського району. А видобували бурштин-сирець варварським для довкілля способом, розмиваючи за допомогою водяної мотопомпи глибокі ями та руйнуючи ґрунт.
    Там, на місці злочину, їх і застали правоохоронці та вилучили незаконно здобутий камінь, знаряддя видобутку та допоміжний інвентар. На вилучені речі накладено арешт.
    Досудове розслідування, за процесуального керівництва  Коростенської окружної прокуратури, проводило відділення № 2 Коростенського райуправління поліції.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 844