Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

Фіктивний продаж майже 420 племінних корів, аби заволодіти понад 15 млн грн бюджетних коштів – на Житомирщині підозрюють трьох "бізнесменів"

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі, а також складанні та видачі завідомо підроблених офіційних документів (ч. 5 ст. 191,
ч. 1 ст. 366 КК України).
Слідство встановило, що зловживання з бюджетними коштами, виділеними за бюджетною програмою для фінансової підтримки сільгоспвиробників, скоїли  директор і бухгалтер сільськогосподарських підприємств та особа, яка діяла за довіреністю директора підприємства.
Так, у 2021 році службові особи двох сільськогосподарських підприємств, які мають єдиного засновника, уклали між собою договори купівлі-продажу племінної великої рогатої худоби та склали документи щодо передачі худоби, яка насправді не здійснювалась. Підприємства фактично на папері «продали-купили» одне в одного 417 голів племінних тварин.
У подальшому фіктивні документи подали для того, щоб одержати у межах програми часткове відшкодування вартості придбаних тварин. На підставі наданих документів з недостовірними відомостями цим підприємствам з бюджету перераховано кошти на загальну суму понад 15 млн грн.
Наразі до суду подано клопотання про накладення арешту на майно підозрюваних.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводить Головне управління Нацполіції в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним виробком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1225