Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2023

Під час ремонту доріг заволоділи бюджетними коштами на майже 2,8 млн грн - на Житомирщині судитимуть чотирьох колишніх посадовців

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно експосадовців за фактами заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
Слідство встановило, що відповідно до договорів, укладених структурним підрозділом облдержадміністрації з приватним підприємством, підрядник зобов’язався протягом 2018-2019 років відремонтувати дороги у місті Коростені за бюджетні кошти на загальну суму 29,5 млн грн. 
Однак підрядник не дотримався взятих на себе зобов’язань та взагалі частину доріг не відремонтував. Але це аж ніяк не вплинуло на його звітність.
Діючи за попередньою змовою з двома посадовими особами управління облдержадміністрації та інженером з технічного нагляду, заступник директора підприємства в офіційних документах відобразив неправдиві відомості. На підставі них з бюджету зайво перераховано майже 2,8 млн грн, якими фігуранти справи заволоділи.
З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, прокурором підготовлений цивільний позов про стягнення з обвинувачених зазначеної суми.
Викрито та задокументовано протиправну діяльність колишніх посадовців завдяки спільним професійним діям органів прокуратури Житомирської області, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Головного управління Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1907