Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2023

Прокуратура Житомирщини спільно з СБУ викрила міжрегіональну мережу незаконних гральних закладів з мільйонними прибутками: організаторам обрали запобіжні заходи (ФОТО)

Прокурори Житомирської обласної прокуратури, у межах процесуального керівництва, спільно зі слідчими Управління СБУ в області, викрили та припинили протиправну діяльність злочинного угруповання, яке займалося створенням і забезпеченням функціонування підпільних гральних закладів з надання доступу до азартних ігор без відповідного дозволу.
Під час проведення спільних слідчих (розшукових) заходів встановлено, що шестеро вихідців з Херсонської області впродовж не менше пів року «забезпечували» діяльність шести азартних закладів у Житомирі та Києві.
Злочинну діяльність організатори маскували, дотримуючись максимальної конспірації. Зокрема, налагодили свою систему безпеки, бухгалтерський та складський облік, вели списки клієнтів, вхід до гральних закладів дозволяли лише за паролем або імʼям та прізвищем особи. Одночасно ігровий зал міг вмістити до 200 клієнтів, яких в оголошенні попереджали, що мінімальна ставка - від 100 грн.
З метою припинення злочинної діяльності та документування доказів організації незаконного грального бізнесу, 28.02.2023 у 6 підпільних гральних закладах, офісах, складських приміщеннях та у помешканнях співучасників проведено майже 40 обшуків.
За результатами обшуків у містах Житомирі та Києві виявлено і вилучено більше 230 одиниць компʼютерної та іншої техніки (ноутбуки, монітори, системні блоки, сервери), значну кількість мобільних телефонів, телевізорів, платіжні термінали, сейфи, майже один мільйон готівки у доларовому, євро та гривневому еквіваленті, 7 транспортних засобів, чорнові записи тощо.
З врахуванням здобутих доказів шістьом співучасникам повідомили про підозру у незаконній діяльності з організації та проведенні азартних ігор (без ліцензії на провадження відповідного виду діяльності), вчиненої у складі злочинної організації (ст. 255 та 203-2 КК України).
За результатами розгляду поданих прокурорами клопотань щодо організаторів злочинної діяльності обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 4,1 млн. грн, а щодо трьох активних учасників – домашній арешт.
Триває слідство, встановлюється причетність до злочину інших осіб та ймовірне фінансування псевдовлади тимчасово окупованої рф території Херсонщини.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводить Управління СБУ в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1328