Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

Житомирщина: законність підстав для розірвання сільською радою договору оренди землі із забудовником встановлюватимуть у межах кримінального провадження

У майже 270 сімей, які ще декілька років тому інвестували свої кошти у будівництво житла, що споруджується на території однієї з сільських рад Житомирського району, вкотре виникли перешкоди на шляху до отримання квартир. Цього разу пов’язані з тим, що сільська рада не продовжила дії договору оренди земельної ділянки, укладеного із забудовником.
 
Таке безпідставне, на думку забудовника, припинення дії договору,  унеможливлює подальше будівництво житла у комплексі з усіма інфраструктурними мережами, дитячими майданчиками, зонами для відпочинку та виконання низки інвестиційних угод. Це, у свою чергу, спричинило занепокоєння та соціальну напругу серед інвесторів.
 
З огляду на виникнення таких обставин, Житомирською окружною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або інтересам юридичних осіб).
 
Матеріали провадження передані до відділу поліції № 1 Житомирського райуправління поліції для проведення досудового розслідування. 
 
Наразі триває слідство, під час якого буде встановлено законність підстав для розірвання сільською радою договору оренди землі із забудовником та наявність фактів зловживання владою посадовими особами з метою одержання неправомірної вигоди.
 
Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1415