Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2023

Вбив п’ятирічну доньку, тіло спалив у печі, а рештки викинув у річку – на Житомирщині за варварське вбивство рідної дитини горе-батька та матір засуджено до 15 та 7 років тюрми

 
За публічного обвинувачення ювенального прокурора Житомирської обласної прокуратури місцевого жителя та його співмешканку визнано винними в умисному вбивстві малолітньої та залишенні її у небезпеці (п. 2 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 135 КК України).
 
Чоловіка та жінку засудили, відповідно, до 15 та 7 років позбавлення волі.
 
Ювенальний прокурор у суді довів, що жорстоке вбивство рідної доньки, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв 50-річний житель Овруцького району у серпні 2018 року.
 
Обставини справи. Подружжя, перебуваючи у цивільному шлюбі, виховувало троє спільних малолітніх дітей.
 
 Того вечора горе-батька роздратував плач найстаршенької, 5-річної доньки, яка була дитиною з особливими потребами. Щоб вгамувати малолітню, він вдарив її кулаком по голові та загнав під ліжко. Лише через декілька годин мати підійшла до дитини, яка увесь час лежала під ліжком, ховаючись від батька, побачила на голові сліди удару, та, незважаючи на скарги про біль, не викликала екстрену медичну допомогу, а поклала спати.
 
Вранці дитина ще подавала слабкі ознаки життя, однак батько вирішив, що вже пізно її рятувати. Аби приховати сліди скоєного злочину, тіло спалив у печі, а попіл з рештками викинув у річку, щоб течія віднесла подалі від дому.
 
Вбивство рідної доньки обвинувачені приховували дев’ять місяців. Працівників соціальних служб запевняли, що «все гаразд», показуючи їм через вікно переодягненого меншого братика та цинічно продовжували отримувати державні виплати на вбиту доньку.
 
У зв’язку з сплином значного проміжку часу після події та відсутністю тіла загиблої, розслідування представляло особливу складність.
 
Для розкриття кримінального правопорушення слідством здійснено кропітку роботу. З метою відшукання слідів злочину, перекрито русло річки, де виявлено людські рештки зі слідами термічного спалення. Низкою, проведених судових експертиз, встановлено їх належність дитині.
 
У  суді фігуранти свою вину не визнали, відповідальність перекладали один на одного. У скоєному не розкаялися.
 
Ювенальним прокурором з урахуванням зібраних доказів доведено вину обвинувачених, на підставі чого суд обом виніс покарання.
 
Досудове розслідування проводило слідче управління Головного управління Нацполіції в області.  

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1746