Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

Коростенська окружна прокуратура через суд зобов’язала власника майнового комплексу сплатити 190 тис. грн боргу за користування землею

За позовом Малинського відділу Коростенської окружної прокуратури  з недобросовісного користувача до бюджету міськради стягнуто 190 тис. грн заборгованості за користування земельною ділянкою комунальної власності  без правовстановлюючих документів.
Йдеться про те, що громадянин у грудні 2019 придбав у місті Малині майновий комплекс загальною площею понад 1400 м2, розташований на земельній ділянці площею 5,2 га, нормативною грошовою оцінкою понад 9 млн грн. Згодом нерухомість була продана іншому власнику.
Однак прокурори окружної прокуратури встановили, що відповідач тривалий час користувався значною площею землі, на якій розташовані більше 10 виробничих та офісних будівель, однак грошей до бюджету не сплачував. Унаслідок цього заборгував територіальній громаді 190 тис. грн, які добровільно не сплатив.
Тоді прокурори звернулися до Малинського районного суду про примусове стягнення з боржника зазначеної суми, який визнав вимоги обґрунтованими.  

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1158