Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

У Житомирі викрили міжрегіональний канал збуту наркотичних засобів з місячним оборотом до 1,5 млн грн – шістьом особам повідомили про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, організованій злочинній групі у складі шести осіб повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичного засобу (ч. 3 ст. 307 КК України).
За даними слідства, організувала злочинне угруповання зі збуту наркотичних засобів, з метою власного збагачення, 55-річна уродженка Одеської області, яка тимчасово проживала на Черкащині.
Для налагодження та функціонування потужного міжрегіонального каналу підозрювана залучила ще п’ятьох знайомих, у тому числі й з інших областей, кожному з яких доручила певну «ділянку роботи». Зокрема, один з учасників угруповання займався кур’єрською доставкою розфасованого товару. Його спільник – контролював надходження коштів, отримуючи квитанції про оплату через мобільний додаток «What`sApp». Лише після цього «закладчики» залишали товар у різних місцях, у тому числі у дворах багатоповерхівок, біля рекламних банерів тощо.
Щоденна інтенсивність закладок могла сягати до трьох сотень. Місячний грошовий оборот становив щонайменше 1,5 млн грн.
Злочинною діяльністю підозрювані займалися з червня 2022  по січень 2023 роки. Так, 19.01.2023 правоохоронці під час обшуку в автомобілі наркокур’єра виявили і вилучили більше півтори сотні полімерних згортків із метадоном, який він перевозив для подальших закладок.
Також за місцем проживання учасників злочинного угруповання виявлено телефони, ноутбук, банківські картки, чорнові записи та майже 150 тис. грн у різних національних валютах. На вилучені речі накладено арешт.
Стосовно підозрюваних застосовано запобіжні заходи.
Викрито злочин за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБ України в області та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 472