Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023

Майже рік користувався ставом вартістю 89 млн грн незаконно – Бердичівська окружна прокуратура наполягає на поверненні водойми громаді

Прокурори Бердичівської окружної прокуратури звернулися до Господарського суду Житомирської області з позовом про повернення Семенівській територіальній громаді земельної ділянки водного фонду та розташованої на ній водойми вартістю понад 89 млн грн.
Установлено, що місцевий приватний підприємець, взявши в оренду став з прибережною смугою загальною площею 19 га, що знаходиться у с. Красівка Бердичівського району, тривалий час, понад 10 років, займався риборозведенням з комерційною метою.
Коли ж у березні минулого року термін договору закінчився, орендар жодного правочину, який надавав би йому право і надалі користуватися водоймою, не уклав. Також добровільно не повернув земельну ділянку та водойму сільській раді, натомість продовжив ними безпідставно користуватися.
Тоді прокурори, з метою захисту інтересів держави та територіальної громади, заявили позов про примусове припинення незаконним користуванням.  

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1437