Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

Продавав автоматичну вогнепальну зброю і боєприпаси – на Житомирщині місцевому жителю повідомили про підозру та взяли під варту (ФОТО)

 За процесуального керівництва прокурорів Коростишівської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
Слідство встановило, що незаконним продажем вогнепальної зброї займався 44-річний житель смт Брусилова.
Підозрюваний підшукував клієнтів та пропонував їм нелегально придбати автоматичну зброю. До того ж, для демонстрації та перевірки надійності товару, запрошував покупців додому.
08.04.2023, безпосередньо під час продажу автомата Калашникова з глушником і складним прикладом та трьох десятків патронів його затримали правоохоронці та вилучили зброю і одержані гроші на суму 60 тис. грн.
Крім цього встановлено ще один факт збуту підозрюваним автомата Калашникова і понад 1000 патронів до нього.
У понеділок, 10 квітня, за участі прокурорів Коростишівського окружної прокуратури, підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму понад 130 тис. грн.
Також вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших осіб - покупців за незаконне придбання зброї.
Злочин викрито за процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури Управлінням СБУ в області та відділенням поліції № 2 Житомирського райуправління поліції, яке проводить досудове розслідування.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1463