Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

На понад 22 млн грн збитків заподіяно аварійним скидом стічних вод у р. Тетерів – у Житомирі повідомили про підозру ексдиректору комунального підприємства

У серпні 2021 року комунальне підприємство Житомирської міськради, порушуючи законодавство у сфері охорони навколишнього середовища, зокрема, низки статей Водного кодексу України та Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», допустило аварійний скид стічних вод каналізаційної насосної станції у річку Тетерів.
Неочищені зворотні води, створюючи загрозу довкіллю, цілодобово потрапляли до річки майже протягом тижня. Аварійні скиди каналізаційних колекторів призвели до критичного забруднення поверхневих вод річки та спричинили масову загибель риби.
Така ситуація викликала значний суспільний резонанс.
Тоді ж, під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 242 КК України       (порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод, створило небезпеку для довкілля та призвело до масової загибелі риби).
У ході досудового слідства, з метою встановлення масштабів реально заподіяної шкоди, було призначено та проведено інженерно-екологічну експертизу.
За результатами експертів, державі завдано збитків на загальну суму понад 22 млн грн.
Днями, на підставі зібраних слідством доказів, колишньому директору  комунального підприємства повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 242 КК України.
Наразі вживаються заходи щодо відшкодування заподіяної шкоди.
Триває досудове розслідування, яке проводить Житомирське райуправління поліції. Оперативний супровід – Управління СБУ в області.
Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1296