Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2023

У Житомирі головбух початкової школи протягом року «збільшила» собі зарплату на понад 1,3 млн грн - спритниці повідомили про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, колишній посадовиці повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання  службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, корупційний злочин у 2022 році скоїла жителька міста Житомира, яка на той час обіймала посаду головної бухгалтерки однієї з початкових шкіл обласного центру.
Підозрювана протягом року щомісячно, крім зарплати, безпідставно нараховувала та виплачувала собі додаткові кошти. Зокрема, до бухгалтерських документів вносила завідомо неправдиві дані щодо розміру своєї заробітної плати. Таким способом вона збільшила собі виплати у понад 6 разів. 
За висновками судової економічної експертизи, фігурантка справи заволоділа понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу та накладення арешту на майно, з метою відшкодування заподіяних збитків.
Досудове слідство проводить Головне управління Нацполіції в області. Оперативний супровід забезпечує Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1839