Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

За втручання прокуратури Житомирщини з недобросовісного користувача землею стягнуто понад 420 тис. грн боргу

Бердичівською окружною прокуратурою, в інтересах держави і територіальної громади заявлено 18 позовів про стягнення з приватного  товариства заборгованості з орендної плати за землю на загальну суму понад                1 млн грн та повернення землі вартістю 24,5 млн грн органу місцевого самоврядування.
Наразі Господарський суд Житомирської області у 10 справах виніс позитивне рішення та зобов’язав орендаря примусово сплатити 422 тис. грн боргу до бюджету Семенівської сільської ради Бердичівського району і повернути 2,8 га землі комунальної власності територіальній громаді.
Решта позовів перебуває на розгляді у суді.
Обставини справи. Декілька років тому Семенівська сільська рада  передала в оренду товариству 18 земельних ділянок загальною площею понад 6 га. На значній площі орендар планував спорудити об’єкти зеленої енергетики.
 Однак товариство протягом трьох років поспіль порушує умови договорів оренди землі та не сплачує грошей за користування земельними ділянками. Також за цей час не розмістило жодного енергогенеруючого об’єкту.
З огляду на такі обставини, окружна прокуратура звернулася до суду щодо примусового стягнення боргу та повернення землі.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1574