Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

На Житомирщині замовника і підрядника обвинувачують у службовій недбалості та заволодінні майже 400 тис. грн під час будівництва гімназії

Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно замовника і підрядника за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, службовому підробленні та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах (ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).
За даними слідства, кримінальні правопорушення вчинені під час будівництва гімназії у м. Олевську (грудень 2018-вересень 2019 рр).
Установлено, що колишній директор одного з департаментів Житомирської облдержадміністрації уклав з приватним товариством договір про виконання будівельних робіт на загальну суму 15,3 млн грн. Однак не залучив належним чином інженера з технічного нагляду для здійснення поетапного контролю якості та відповідності робіт проектним вимогам.
Скориставшись службовою недбалістю замовника, директор товариства-підрядника вніс до офіційних документів про виконані роботи недостовірні відомості, а саме: збільшив обсяг робіт, завищив вартість будівельних матеріалів тощо.
Унаслідок цього підряднику з бюджету зайво перераховано майже 400 тис. грн, якими він заволодів.
Наразі накладено арешт на майно обвинуваченого – квартиру та автомобіль загальною вартістю майже 600 тис. грн. Також заявлено позов щодо стягнення з підрядника заподіяних збитків.
Зловживання з бюджетними коштами викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1763