Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2023

Псевдоєфрейтора розвідбатальйону «Спарта» засуджено до 12 років позбавлення волі за участь у збройних формуваннях терористичної організації «ДНР» (ФОТО)

За підтримання обвинувачення прокурорами Житомирської обласної прокуратури жителя Донеччини засуджено за участь у терористичній організації та не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Прокурори довели, що житель Донецької області, 1991 року народження, у 2014 році вступив до незаконного збройного формування – окремого розвідбатальйону «Спарта», створеного у так званій «ДНР».
У підрозділі служив стрілком-розвідником та розвідником-санітаром у псевдовійськовому званні «гвардії єфрейтор», брав участь у бойових діях проти правоохоронців і військовослужбовців ЗСУ під час проведення операції Об’єднаних сил.
Діяльність фігуранта у збройному формуванні підтверджують і фото у військовій формі, із шевронами розвідгрупи, на яких він демонструє різні види зброї, зокрема, кулемет, снаряд до міномета тощо. У телефонних розмовах з рідною сестрою ділився планами - продовжити контракт у розвідбатальйоні, щоб заробити «ДНРівську» військову пенсію.
Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ у Житомирській області.
Справу розглянуто у форматі спеціального судового провадження – in absentia, за відсутності обвинуваченого.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1591