Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2023

Метадон і канабіс переправляли ув’язненим у продуктових посилках - на Житомирщині судитимуть «кримінального авторитета» та злочинну групу

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно п’яти осіб за фактом незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту наркотичних засобів, незаконної передачі цих речовин у місця позбавлення волі, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також організації незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту, сильнодіючих лікарських засобів (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 321 КК України).
Крім цього, одного з них – «кримінального авторитета» обвинувачують у скоєнні особливо тяжкого злочину - встановлення та поширенні в суспільстві злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 КК України).
Досудове слідство встановило, що організував та забезпечив постачання наркотиків у виправну установу, де й сам тепер відбуває покарання, 36-річний житель Київщини. Загалом за майнові та інші злочини він «відсидів» майже десять років.
За період «відсидки», дотримуючись неписаних правил та норм поведінки у злочинному оточенні, здобув так званий статус «кримінального авторитета» та був визнаний серед засуджених одним із «смотрящих».
Саме він організував і контролював доставку та розподіл заборонених предметів і речовин до виправної колонії, залучивши чотирьох знайомих, які перебували на волі.  
За налагодженою схемою, співучасники роздобували наркотичні засоби, ховали їх у продуктові посилки та передавали до колонії. Зокрема, у вересні 2022 року було викрито спробу передачі канабісу, схованого у рулоні туалетного паперу, призначеного для іншого «смотрящого» установи.
Загалом слідством задокументовано три епізоди переправлення  ув’язненим канабісу та метадону.   
Викрили злочинну схему детективи слідчого управління Головного управління Нацполіції в області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та співробітниками установи виконання покарань.
Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2248