Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2021

За 2000 доларів США «продавали» уникнення кримінальної відповідальності – судитимуть двох поліцейських, викритих на хабарі

  Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання слідчим, за пособництва оперативного працівника одного з райвідділів поліції, неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
Слідством установлено, що поліцейські вимагали та одержали неправомірну вигоду на загальну суму 2000 тис. доларів США від місцевої жительки, причетної до збуту наркотичних засобів. За таку плату вони пообіцяли не притягувати її до кримінальної відповідальності.
Як повідомлялося раніше, суму неправомірної вигоди отримували двома частинами. За другою частиною – 1500 доларів США – приїхали вдень, у робочий час, у домоволодіння жінки, де й були затримані «на гарячому».
Обом фігурантам справи обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму понад 100 тис. грн. Наразі обоє звільнені під заставу.
Також обох поліцейських звільнено з правоохоронних органів.
Досудове розслідування проводив Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому. Оперативний супровід забезпечувало Головне оперативне управління Державного бюро розслідувань.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1697