Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2024

Прокуратура Житомирщини відстояла в апеляції реальне покарання коростенцю – 5 років в’язниці за глорифікацію ворога (ФОТО)

За принципової позиції прокурора Житомирської обласної прокуратури апеляційний суд призначив мешканцю міста Коростеня реальне покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників, вчинених повторно (ч. ч. 2,3 ст. 436-2 КК України).
Вирок суду першої інстанції щодо призначення особі позбавлення волі на 5 років з випробуванням терміном 2 роки Житомирським апеляційним судом  скасовано.  
Прокурор у суді довів, що злочин проти миру і безпеки України скоїв 51-річний коростенець. Він зареєстрував ще десять років тому у соцмережі «Однокласнікі» свій акаунт, яким користувався і після заборони її в Україні.
Після повномасштабного збройного вторгнення рф на територію нашої країни неодноразово схвалював та поширював на своїй сторінці тексти проросійського змісту. Вчиняв це з мотивів підтримки пропагандистських впливів держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України.
Особливу активність проявив протягом лютого-травня 2023 року, перепостивши значну кількість матеріалів, що містили заперечення, виправдовування збройної агресії країни-окупанта.
Обвинувачений поширював тексти із закликами до знищення військової техніки ЗСУ, за що російські бізнесмени нібито встановили мільйонну нагороду. Також перепощував на своєму акаунті зневажливі висловлювання про українців та нашу державу, натомість схвалював тексти з возвеличенням ворогів.
Прокурор в апеляційному суді довів безпідставність звільнення від реального покарання особи, що підтримує збройну агресію росії проти України, пропагує проросійські та українофобські ідеї і не розкаявся у вчиненому.
Досудове розслідування проводило УСБУ в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1463