Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2015

ПРОКУРОР ОБЛАСТІ ДМИТРО ЛУБЧУК ПОІНФОРМУВАВ КОНСУЛЬТАТИВНУ РАДУ ТА ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ ПРО РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕНЬ СТОСОВНО УЧАСНИКІВ АКЦІЙ НА МАЙДАНІ

     На засіданні, до участі у якому були запрошені місцеві активісти, учасники акцій на Майдані, щодо яких вчинені кримінальні правопорушення, обговорено відповідь прокуратури області на запит Консультативної ради, що містив низку піднятих громадськістю питань.
     Головною темою розмови стало питання щодо стану розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за фактами правопорушень, вчинених стосовно громадських активістів області, учасників масових акцій на Майдані.
    Виступаючи перед громадськими активістами, прокурор області Дмитро Лубчук поінформував про стан розслідування цієї категорії кримінальних проваджень.
     Він, зокрема, повідомив, що з початку 2015 року одне, та наприкінці минулого - два кримінальні провадження з обвинувальними актами направлено до суду. Ще у трьох кримінальних провадженнях триває досудове розслідування, виконуються додаткові слідчі дії.
    Прокурор області зауважив, що за неналежне виконання службових обов’язків у ході досудового розслідування покарано трьох прокурорів.
     Окрім цього, за результатами розгляду 6 подань, внесених керівництву УМВС України в області, за безвідповідальне ставлення до виконання службових обов’язків до дисциплінарної відповідальності притягнуто 21 працівника міліції, що причетні до розслідування цих проваджень.
     Задля остаточного закінчення розслідування усіх кримінальних проваджень цієї категорії, Дмитро Лубчук вимагатиме чіткої координації дій усіх правоохоронних структур.
     У прокуратурі дали відповіді на численні запитання членів Консультативної ради та громадських активістів-потерпілих у зазначених кримінальних провадженнях.
     На засіданні також одноголосно прийнято до Консультативної ради Валерія Логінова, військовослужбовця 95-ї аеромобільної бригади, керівника громадської організації "Бойове братерство ветеранів АТО м. Житомира".
 
● Читайте новини прокуратури Житомирської області у соціальних мережах facebook і twitter.
    
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1999