Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2015

У ПРОКУРАТУРІ ОБЛАСТІ ОБГОВОРЕНО СТАН ПРОТИДІЇ ЗЛОЧИННОСТІ І КОРУПЦІЇ

     У нараді взяли участь керівники органів державної влади та правоохоронних органів, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, прокурори районів, м. Житомира, начальники міських та районних відділів УМВС України в області.
     Відкриваючи нараду, прокурор області Дмитро Лубчук наголосив на тому, що у цей складний для країни період усі правоохоронні органи, як ніколи, мають докласти максимум зусиль для протидії злочинності та корупції.
     Попри реальні результати в роботі, ще є суттєві недопрацювання. Зокрема, викликає занепокоєння збільшення кількості умисних вбивств, а також злочинів, скоєних підлітками. Недостатньо ефективною є робота з викриття і знешкодження злочинних угрупувань, особливо на пріоритетних напрямах – у бюджетній та земельній сферах.
     Керівник відомства загострив увагу присутніх на підвищенні ефективності розслідування резонансних злочинів, зокрема, скоєних стосовно учасників Майдану, та кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину.
     Прокурор області наголосив на тому, що необхідно переорієнтувати зусилля правоохоронців на викриття корупційних злочинів, у першу чергу, у сфері захисту державних інтересів, використання надр, лісових і земельних ресурсів, у судовій гілці влади.
     Підсумовуючи роботу координаційної наради, Дмитро Лубчук поставив перед усіма вимогу - забезпечити чітку координацію у роботі для ефективного розкриття кримінальних правопорушень, насамперед тих, що викликали суспільний резонанс.
     За результатами наради розроблено спільні заходи, спрямовані на вдосконалення роботи щодо протидії злочинності та корупції, а також усунення виявлених недоліків.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2068