Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2015

Прокурор області Любомир Війтович: ми знайдемо важелі, щоб захистити права учасників АТО

    У складний, вирішальний для країни час жителі Житомирщини продемонстрували високий патріотизм, готовність самовіддано захищати свою державу від ворога.
    Приклади героїзму, проявлені бійцями АТО у боях, стали поштовхом до масового патріотизму, об’єднали усіх нас.
Сьогодні, коли тисячі демобілізованих бійців повернулися на Житомирщину, ми усі маємо довести, що залишаємося єдиними й надалі.
    Ми маємо підтвердити реальними справами слова про те, що так же самовіддано, принципово захищатимемо права кожного бійця, який повернувся до мирного життя, їх сімей та рідних.
    У державі прийнято низку змін до законодавчих актів для посилення соціального захисту громадян цієї категорії.
    Розроблено відповідні заходи для забезпечення соціальної адаптації та налагодження повсякденного життя бійців, що повернулися із зони проведення антитерористичної операції, і в нашій області.
    Усі болючі проблеми, серед яких - працевлаштування, надання земельних ділянок для вирішення житлово-побутових питань, надання статусу учасника бойових дій та інші мають бути невідкладно вирішені.
    Разом з тим, ми знаємо наші реалії, за яких дієвість закону на місцях має бути підкріплена свого роду контролем.
    Повноваження органів прокуратури певною мірою змінено. Водночас, хочу запевнити демобілізованих бійців та їхні сім’ї, що я, як керівник правозахисного відомства, керівники апарату прокуратури області і прокурори міст та районів, у межах наданих повноважень, знайдемо важелі для забезпечення виконання вимог чинного законодавства щодо соціального захисту учасників АТО.
 
Читайте новини прокуратури Житомирської області у соціальних мережах facebook і twitter.

Автор: Любомир Війтович, прокурор Житомирської області
кількість переглядів: 1843