Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2015

Прокуратура Житомирщини об’єктивно та неупереджено розслідує одержання керівниками району 40 тис грн хабара

    Як повідомив журналістам Олександр Білошицький, один із фермерів області звернувся із заявою про те, що зазначені посадовці вимагають у нього неправомірну вигоду за виділення землі.
    Слідчими прокуратури області внесено до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовими особами, які займають відповідальне становище) КК України.
    «Під час проведення негласних слідчих розшукових дій наведені у заяві доводи знайшли своє обґрунтоване підтвердження. І фактично 25 вересня о 8 год. вечора, у м. Малин працівниками Служби безпеки області та прокуратури затримано вказаних осіб після передачі їм неправомірної вигоди на суму 40 тис грн», - повідомив на прес-конференції перший заступник прокурора області.
    Він також додав, що посадовці встигли розподілити між собою отримані кошти, які було вилучено під час проведення обшуків.
    Наразі обох осіб затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
    «Запевняю, що прокуратурою області за фактом одержання посадовцями хабара буде проведено об’єктивне і неупереджене досудове розслідування та прийнято законне рішення»,- підсумував Олександ Білошицький.
    На прес-конференції також виступили Голова обласної держадміністрації Сергій Машковський та начальник УСБУ в області Володимир Пахнюк.
    Керівники правоохоронних органів та обласної державної адміністрації засвідчили наявність конструктивної співпраці, злагодженості дій та єдиної принципової позиції щодо протидії і викорінення корупції та хабарництва в регіоні.
 
Читайте новини прокуратури Житомирської області у соціальних мережах facebook і twitter.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2619