Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2015

Прокуратура Житомирщини реформується: створено 5 нових місцевих прокуратур на базі 23-х існуючих

   Розповідаючи про хід реформування органів прокуратури відповідно до вимог новоприйнятого Закону України “Про прокуратуру”, до якого сьогодні підвищена увага громадськості, керівник відділу зауважив, що кожна новостворена міська прокуратура об’єднала у собі від п’яти до семи колишніх районних прокуратур. 
   «У всіх новостворених прокуратурах законом визначено 4 керівні посади – прокурор, перший заступник та 2 заступники місцевого прокурора. Також затверджено штати цих прокуратур», - додав він.
   Олександр Башинський наголосив, що вперше у історії прокуратури України проведено відкритий конкурс за зайняття посад керівників у місцевих прокуратурах, у якому взяли участь, крім прокурорів, і зовнішні кандидати.
   «Для участі у конкурсі на керівників місцевих прокуратур області заяви подали 130 осіб, з яких конкурсною комісією відібрано по 16 кращих претендентів  на зайняття адміністративних посад. Перші 3 кандидатури були подані  Генеральному прокурору України на розгляд для призначення керівником місцевої прокуратури», - розповів він про деталі, додавши, що з наступних за рейтингом 3 кандидатур, за рекомендацією комісії, прокурор області призначає першого та двох інших заступників.
   Начальник відділу роботи з кадрами розповів журналістам про специфіку відкритого 4-х етапного конкурсу, зокрема складання тестів на професійні знання, інтелектуальні здібності, психологічне тестування та  співбесіда із Конкурсною комісією. «До того ж, усі етапи транслювалися у режимі онлайн. Результати конкурсу, протоколи комісії та решта документів розміщені у відкритому доступі на сайті Генеральної прокуратури України. Там же усі бажаючі можуть подивитися рейтингові списки кандидатів на адміністративні посади, - поінформував він.
   На брифінгу Олександр Башинський повідомив і про інші аспекти реформування, зокрема, оптимізацію  кадрів. Відповідно до Закону України «Про прокуратуру», визначено поетапне зменшення чисельності працівників органів прокуратури із 15000 осіб – до 10 000 тис станом на з 1 січня 2018 року. Таким чином, по державі за скороченням уже звільнено майже 5 тисяч працівників органів прокуратури.
   «У нашій області скорочуються 110 працівників - прокурори районного рівня і працівники апарату прокуратури області. Уперше працівників районного рівня скорочуватимуть на підставі отриманих результатів проведеного конкурсу, які рядові прокурори також уже пройшли. Відтак, штати місцевих прокуратур формуватимуться з тих прокурорів, які потрапили до відповідного рейтингу. Цей процес буде закінчено вже наступного тижня - 15 грудня», - додав керівник структурного підрозділу прокуратури області.
   На брифінгу журналісти також отримали відповіді на усі поставлені запитання.
   Додаткова інформація щодо новостворених прокуратур та відповідних районів, на які розповсюджується юрисдикція місцевих прокуратур.
   Бердичівська місцева прокуратура:  Андрушівський район, місто Бердичів, Бердичівський район, Любарський район, Ружинський район, Чуднівський район.
    Житомирська місцева прокуратура: місто Житомир, Житомирський район.
   Коростенська місцева прокуратура: місто Коростень, Коростенський район, Лугинський район, Народицький район, Овруцький район, Олевський район.
    Коростишівська місцева прокуратура: Брусилівський район, Володарсько-Волинський район, Коростишівський район, Малинський район, Радомишльський район, Попільнянський район, Черняхівський район.
    Новоград-Волинська місцева прокуратура: Баранівський район  Романівський район Ємільчинський район, місто Новоград-Волинський, Новоград-Волинський район, Червоноармійський район.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3314