Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2016

Касаційну скаргу прокуратури Житомирщини щодо повернення державі майнового комплексу реабілітаційного центру задоволено

За принципової позиції Генеральної прокуратури України та прокуратури Житомирської області Вищим господарським судом України 25.10.2016 скасовано рішення господарських судів першої та апеляційної інстанцій, якими відмовлено у задоволенні позову про визнання за Фондом держмайна України права власності на комплекс будівель площею близько 7 тис м кв у лісопарковій зоні району Корбутівки у м.Житомирі.
З метою повернення у державну власність майнового комплексу, прокуратурою ще у 2011 році подано позов до господарського суду Житомирської області. Установлено, що всупереч вимог законодавства, право власності на будівлі набуло ПрАТ “Укрпрофтур”.
Справа неодноразово розглядалась судами різних інстанцій та наразі за результатами розгляду касаційної скарги прокуратури області Вищим господарським судом направлена на новий розгляд до господарського суду Житомирської області.
Прокуратура надалі відстоюватиме права закладу охорони здоров’я на використання зазначеного майна.
Нагадаємо, що ситуація стосовно використання майнового комплексу обласним медичним центром вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради викликала значний суспільний резонанс та була предметом обговорень на сесії Житомирської обласної ради, а також на засіданні створеної для вирішення вказаного питання міжвідомчої робочої групи.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2076