Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2017

Прокуратура Житомирщини забезпечує право громадян на доступ до публічної інформації

     Органи прокуратури області здійснюють діяльність гласно та, у межах визначених законодавством, забезпечують реалізацію права громадян на доступ до інформації, яка становить суспільний інтерес.
      Більше сотні запитів на публічну інформацію надійшло поточного року до прокуратури Житомирщини. По суті розглянуто 97 запитів, з яких 59 задоволено. Надано роз'яснення положень чинного законодавства про інформацію за результатами розгляду 38 запитів.
     Також поточного року 21 запит направлено належним розпорядникам інформації.
     Слід зазначити, що відмов у задоволенні запитів не було.
    Звернення надходили як від жителів Житомирщини, зокрема, міст Бердичева, Житомира, Коростишева, Новоград-Волинського, Брусилівського, Лугинського, Народицького, Овруцького та інших районів, так і з інших регіонів - Хмельницької області, міст Дніпра, Києва, Одеси і Хмельницького. При цьому, переважна більшість запитів надійшла письмово. Разом з тим, запитувачами широко використовується можливість надсилання запитів каналами електронного зв'язку.
     Запитувачі переважно бажали отримати інформацію з питань досудового розслідування, кадрових та інших питань діяльності прокуратури.
     Варто відмітити, що половина запитів надійшла від громадян, решта - від представників засобів масової інформації і громадських організацій.
 
 
Олена Гаврилюк,
прокурор відділу організації прийому
громадян, розгляду звернень та запитів
прокуратури Житомирської області


Автор: .
кількість переглядів: 1745