Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

На Житомирщині з приватного гаража вилучено арсенал зброї та бойових припасів – власнику повідомлено про підозру (ФОТО)

    За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури місцевому  жителю повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю і бойовими припасами, тобто придбанні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
    Розслідуванням встановлено, що значну кількість різних видів зброї, вибухових пристроїв та бойових припасів зберігав 42-річний уродженець Житомирщини. Чоловік проживає на дві області – на Київщині та в смт Попільні.
    Підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння особливо тяжкого злочину та незаконне поводження зі зброєю.
    Так, 18.04.2024 в смт Попільня, у гаражному приміщенні, яким він користується, проведено санкціонований обшук та виявлено арсенал зброї. Зокрема, більше сотні гранат, у тому числі реактивних протитанкових, реактивна протитанкова ракета і гранатомети, протипіхотні міни, підривачі, понад пів сотні пострілів, більше 25 кг вибухівки, тротил, десятки тисяч набоїв різного калібру, прицільні пристрої до РПГ, частини бойового автомата тощо.
    Усе вилучене передано для проведення відповідної експертизи.
    Також органом розслідування перевіряється ймовірна причетність фігуранта  до скоєння резонансного вбивства з вогнепальної зброї 43-річного житомирянина, яке сталося вранці 27.03.2024 в обласному центрі.
    Досудове розслідування здійснює ГУНП в області.
   
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 849