Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2024

Понад сотню гектарів землі вартістю 8,2 млн грн повернуть громаді – результат розгляду позову прокуратури Житомирщини

За принципової позиції Коростенської окружної прокуратури поновлено законність у сфері землекористування. Як результат – у власність Олевської об’єднаної територіальної громади повернуто 38 земельних ділянок сільгосппризначення.
  Велика площа землі - майже 113 га - понад три роки перебувала у власності сільгосптовариства.,
Проте прокурори встановили, що право власності на землю товариством зареєстровано неправомірно. Зокрема, відповідач безпідставно видав себе за правонаступника колективного сільськогосподарського підприємства (КСП), реформованого ще понад двадцять років тому.
До того ж, право приватної власності на землю було зареєстроване на підставі державного акту, який насправді засвідчував право колективної власності на сільгоспугіддя.
Фактично цю процедуру виконано в обхід законодавства, яким передбачено перехід земель реформованих КСП виключно у власність новоутворених об’єднаних територіальних громад.
З метою захисту інтересів громади, прокуратура заявила позов.  Господарський суд Житомирської області визнав вимоги обґрунтованими та постановив рішення про повернення у власність громади сільгоспугідь вартістю 8,2 млн грн.  

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 764