Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2014

ЗВЕРНЕННЯ ПРОКУРОРА МІСТА ЖИТОМИРА

     Загалом органами місцевого самоврядування та державного контролю розглянуто 162 подання прокуратури міста, за наслідками яких до відповідальності притягнуто 154 посадові особи, у тому числі 55 осіб органів контролю. За втручанням прокуратури відшкодовано 5,2 млн. грн.
    З метою захисту інтересів громадян та держави в судах прокуратурою міста заявлено позовів на 42,9 млн.грн., розглянуто та задоволено 88 на загальну суму 27,1 млн.грн., добровільно відшкодовано відповідачами та реально виконано позовів на 18,1 млн.грн., в тому числі до бюджету 1,3 млн.грн.
    Територіальній громаді реально повернуто 14,33 га земель. Упереджено незаконну зміну 4,3 га земель під зеленими насадженнями.
    Також прокуратурою міста вживалися відповідні заходи щодо забезпечення стану законності на території міста. Спільними зусиллями усіх правоохоронних органів міста, органів державної влади та місцевого самоврядування вдалося не допустити фактів незаконного притягнення до кримінальної відповідальності громадян у 2013 – 2014 роках, у тому числі учасників масових заходів. Жодної особи незаконно не затримано. Також не допущено фактів застосування фізичної сили до мітингувальників. Жоден учасник масових заходів не отримав тілесних ушкоджень від працівників правоохоронних органів міста Житомира.
    Однак незважаючи на вжиті заходи, суспільно-політична ситуація на території міста залишається складною. У зв’язку з цим з метою зняття соціальної напруги, забезпечення правопорядку на території міста, недопущення фактів знищення або пошкодження майна органів прокуратури, спричинення шкоди життю та здоров’ю працівників прокуратури, мною 27.02.2014 року подано рапорт про звільнення із займаної посади.
Ілля Титарчук,
Прокурор міста Житомира

Автор: Ілля Титарчук, Прокурор міста Житомира.
кількість переглядів: 2876