Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2016

На Житомирщині закінчено розслідування кримінального провадження за фактом заподіяння державі збитків на суму 12,2 млн грн

   Досудовим розслідуванням установлено, що директор одного з підприємств Житомирщини, з метою одержання грошових коштів під гарантії Уряду,  надав до публічного акціонерного товариства, яке займається зберіганням, перевалкою зерна та виробництвом борошна, завідомо недостовірні дані про наявність орендованих посівних площ.  
   У подальшому, після укладення контракту, умовами якого передбачено поставку 12,6 тис тонн кукурудзи, зловмисник одержав грошові кошти на суму 12,2 млн грн.
   Однак, «горе-керівник» умови контракту не виконав, зерно кукурудзи не поставив, натомість заволодів грошовими коштами на загальну суму понад 12,2 млн грн, частину з яких легалізував шляхом придбання двох позашляховиків представницького класу, а решту використав для здійснення господарської діяльності. Такими діями було завдано державі збитків в особливо великих розмірах.
   Досудове розслідування проводилося слідчим управлінням Головного Управління Нацполіції в області.
   На даний час підозрюваному та його захиснику повідомлено про закінчення досудового розслідування та, відповідно до вимог ст. 290 КПК України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.
   Після ознайомлення обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті. Державне обвинувачення у суді здійснюватиме прокуратура області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2416